Poludragi kamen Lapis Lazuli


Lapis Lazuli je kamen tamno plave boje sa zlatnim ili belim pegama. U drevnom Egiptu mrtvi su se sahranjivali sa nakitom od Lapis lazulija kako bi ih štitio u zagrobnom životu.

Jedna stara bajka kaže da ako sanjate Lapis osoba koju volite će vam biti odana zauvek i nikad vam neće slomiti srce. Verovalo se da posedovanje Lapis lazulija donosi blagoslov bogova.

Ukoliko vam treba pomoć u nalaženju životnog puta ili karjere, Lapis lazuli je pravi kamen za vas. On vas podstiče da dohvatite zvezde i vodi vas stazom koja je prava za vas. Lapis lazuli stimuliše prosvetljenje,pojačava natčulne sposobnosti, olakašava duhovno putovanje i podstiče ličnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres donoseći duševni mir.


Lapis lazuli je zaštitni kamen koji komunicira sa duhovima zaštitnicima. Ako imate neprijatelje ili ako vam neko šalje negativnu energiju, lapis je efikasno odbija i šalje nazad njenom izvoru. Ovaj kamen dovodi u harmoniju na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou. Često nalazimo sebe kako se borimo sa sobom. Naše srce nam kaže da radimo jedno a naš um drugo. Lapis lazuli pomaže da naše srce i um rade zajedno dozvoljavajući nam da pokažemo ono što želimo.


U ravnoteži,harmonija dnosi duboku unutrašnju samospoznaju. Tako da je ovaj kamen idealan za one koji traže razumevanje duhovnog sveta ili razumevanje svrhe svog života. Lapis lazuli podstiče preuzimanje kontrole nad svojim životom. Podstiče samosvesnost i izražavanje svog stava bez kompromisa. Ovaj kamen donosi postojane kvalitete iskrenosti, saosećanja i ispravnosti ličnosti. Lapis lazuli je snažan pojačivač misli. Stimuliše vaše sposobnosti uma donoseći jasnoću i objektivnost. Lapis lazuli podstiče suočavanje sa istinom i prihvatanje onog čemu vas podučava.Pomaže izražavanju sopstvenog mišljenja i konflikt zamenjuje harmonijom. Podučava vrednost aktivnog slušanja. Lapis lazuli ojačava vrednosti u ljubavi i prijateljstvu i potpomaže izražavanje osećanja i emocija. Tako da ako želite da izgradite odanost i prijateljstvo, poklonite svom prijatelju lapis lazuli. Ovaj kamen će vas vezati zauvek.


LEČENJE: Za šta je dobar poludragi kamen Lapis Lazuli?

Lapis lazuli umiruje nervni sistem, oslobađa od stresa i ublažava simptome insomnije. On smanjuje bol, posebno u slučaju migrenskih glavobolja. Pomaže disajnom sistemu, grlu i tiroidnoj žlezdi.Čisti organe, kičmenu moždinu i ojačava imuni sistem. Hrani skeletni sistem, pojačava snagu kostiju, pa je zato idealan za žene u poznijim godinama kada oslabljenje kostiju može biti problem. Lapis lazuli snižava krvni pritisak.


ČIŠĆENJE:

Čisti se ispiranjem tekućom vodom a puni Ametistom ili na Mesečevoj svetlosti kada je pun mesec.


ASTROLOŠKI ZNACI:

Bik, Vaga i Strelac.